Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

   ΠΡΟΣ : 1. Τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ
                2. Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
        
                                                                    
                                                  ΑΝΑΦΟΡΑ


     Καταθέτω  υπόμνημα τριακοσίων και πλέον κατοίκων των περιοχών  Κάμπου και Γαβαθά του Δήμου Ερεσού - Αντίσσης του Νομού Λέσβου, που απευθύνεται αρμοδίως, με το οποίο εκφράζουν την αγωνία και την αγανάκτησή τους από τη λειτουργία όμορου στις ιδιοκτησίες του λατομείου αδρανών υλικών.

Όπως αντιλαμβάνεστε η αγανάκτηση των κατοίκων δεν προέρχεται μόνο από την οχλούσα χρήση του λατομείου, σε περιοχή μάλιστα του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, αλλά και από τον σχεδιασμό που έχει η Εταιρεία που το εκμεταλλεύεται να δημιουργήσει λιμάνι εκφόρτωσης των υλικών που παράγει στη θέση «Καταβάθρα» της παραλίας του Κάμπου Άντισσας.

Επιπροσθέτως σήμερα γίνεται γνωστό ότι η Εταιρεία για να αυξήσει την παραγωγή της ακόμη περισσότερο, ζητά να εγκαταστήσει λιμάνι στη θέση «Καταβάθρα» στην ίδια περιοχή.

Επιβάλλεται η Πολιτεία να ελέγξει όλες τις καταγγελίες των κατοίκων που οχλούμενοι διαμαρτύρονται δίκαια και να επανεξετάσει το καθεστώς άδειας λειτουργίας του υπόψη Λατομείου, πολύ δε περισσότερο το αίτημα για επέκταση της ζώνης και των εργασιών εξόρυξης.

Ωσαύτως επιβάλλεται η ακύρωση του σχεδιασμού της εταιρείας για κατασκευή λιμανιού στην παραλία του Κάμπου, μιας από τις ωραιότερες και «παρθένες» ακόμη, ακτές της χώρας μας. Επιτέλους ακόμη και οι όποιες εξαγωγές γίνουν από το λιμάνι αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να αντισταθμίσουν τα οφέλη από το περιβάλλον που θα θιγεί ανεπανόρθωτα.